Advokaterne i Jyllandsgården

Testamente

Måske dit livs vigtigste dokument! – Et testamente er ikke en standardvare, og det er derfor vigtigt, at du søger kvalificeret rådgivning inden du begiver dig ud i at oprette et testamente.

Testamente

Vi beskæftiger os med arv og testamente, og kan derfor være din loyale rådgiver når dokumentet skal udfærdiges.

Et testamente er ikke en standardvare, hvorfor det er vigtigt at du søger kvalificeret rådgivning til oprettelse. 

Alle mennesker bør have et testamente, og jo før man får det lavet jo bedre. 

Hvis man er ugift, vil man ikke automatisk arve efter hinanden, medmindre der er oprettet et testamente herpå. Dette gælder uanset hvor mange år man har boet eller levet sammen. Dette kan have uoverskuelige konsekvenser for den længstlevende, hvis ikke et testamente er udfærdiget ved den anden samlevers død. Særlig hvis parterne deler flere værdifulde aktiver som hus og bil. 

Også selvom man er gift kan et testamente være en god ide, da dette sikre jer endnu bedre. Gifte ægtefæller med børn, vil uden et testamente blot arve 75% af den samlede formue, mens gifte ægtefæller med et testamente vil arve 93,75%. Samtidig kan man også bestemme at arven til ens børn skal være børnenes særeje.

Er man en såkaldt sammenbragt familie med ”dine” og ”mine” børn, er det altid nødvendigt at man får taget stilling til sine arveforhold i et testamente. I modsat fald vil børnene arve en vidt forskellig andel af arven alt afhængig af om det er ens egen forælder eller forælderens samlever/ægtefælle, som bliver længstlevende.

Kontakt os med det samme, så du kan blive klog på, om du har behov for et testamente.